Eten

Voedselverspilling kunnen we alleen samen tegengaan. Met meer kennis en kleine veranderingen kunnen we grote impact maken. Hoe kun jij het beste jouw eten bewaren. Hoe wordt de vriezer je beste vriend? Er zijn genoeg organisaties die daarbij kunnen helpen. 

Samen tegen voedselverspilling

Kom samen in actie om in 2030 voedselverspilling met de helft te verminderen. Samen Tegen Voedselverspilling geeft tips. Daarnaast kunnen ondernemers lezen hoe zij een bijdrage kunnen leveren.

Slim kopen, koken en bewaren

Onnodig voedsel weggooien is zonde voor de portemonnee. Met tips om slim te kopen en bewaren maakt Milieu Centraal het makkelijk om daar iets tegen te doen. Want eten is om op te eten. Kijk voor de antiverspillingstips op de website van Milieu Centraal.

Feiten, cijfers, tips en advies

Wat is voedselverspilling en wat zijn de grootste fouten die wij maken? Natuur en Milieu geeft voor alle informatie over voedselverspilling. De feiten en cijfers in beeld. 


Aanbieders tegen voedselverspilling

Het is leuk om zelf te bedenken hoe je kunt voorkomen dat je voedsel weggooit. Maar er zijn ook bedrijven die zich hiermee bezighouden en producten creëren van voedsel dat anders zou worden weggegooid.Je kunt deze producten dus ook gewoon kopen. Je vindt Nederlandse ondernemers die verspilling tegengaan met producten bij Verspilling is verrukkelijk.