12
feb
Bomenuitdeelactie

Bomenuitdeelactie

Onze zomers worden heter en veel tuinen zijn minder groen geworden. Meer groen in de tuin zorgt voor schaduw, biodiversiteit en schuilplaatsen voor dieren. Wilt u ook meer groen in de tuin? Doe dan mee aan de bomenuitdeelactie van de provincie Utrecht! Bijvoorbeeld door samen met uw buren uw tuinen te vergroenen. Of wilt u beplanting voor een erf, een klein landschapselement, een buurttuin of buurtgroen? Maak dan gebruik van onze uitdeelactie!

Bomen zijn goed voor een groener en gezonder Nederland. Bomen nemen CO2 op, houden steden en dorpen in de zomer koel, en houden water vast in droge tijden. Daarbij versterken ze de natuur en de soortenrijkdom. Plan Boom organiseert daarom deze Uitdeelactie in samenwerking met Meer Bomen Nu en met ondersteuning van de provincie Utrecht. De provincie Utrecht en Plan Boom willen samen 600.000 extra bomen aanplanten in de provincie Utrecht. Doet u mee?

Boomsoorten

Bij de uitdeelactie is er keuze uit acht verschillende soorten boompjes. Het gaat onder meer om de haagbeuk, gele kornoelje en de meidoorn. Deelnemers kunnen tussen de tien en veertig boompjes meenemen. Het zogenoemde plantmateriaal is op meerdere plekken op te halen via een ‘bomen drive-thru.’ De ophaallocaties zijn onder andere in Utrecht en Leusden.

Samen met de buurt

Tip: werk samen met de buren, dat is ook handig bij het ophalen van de boompjes. Zo kunt u samen met buurtgenoten een aantal tuinen in de straat vergroenen. Meer informatie en het aanvraagformulier is te vinden op planboom.nl/uitdeelactie

Toevoegen bomenTerug naar overzicht

Reacties

Log in om een reactie kunnen plaatsen!