30
okt
Green Deal Duurzame Zorg provincie Utrecht

Green Deal Duurzame Zorg provincie Utrecht

Op 28 oktober 2020 ondertekenden de gemeente Vijfheerenlanden en zorginstelling ASVZ, samen met het Milieuplatform Zorgsector, de Green Deal Duurzame Zorg. Met de Green Deal Duurzame Zorg maken zorgorganisaties en gemeenten afspraken om de zorg in de provincie Utrecht duurzamer te maken.

Met het ondertekenen van deze samenwerkingsovereenkomst neemt zorginstelling ASVZ zijn verantwoordelijkheid om te besparen op het gebied van energie, water, voedsel en grondstoffen. Het doel is om in lijn met het regeerakkoord en de landelijke Green Deal Duurzame Zorg, te werken naar 49% klimaatneutraliteit in 2030.

De gemeente ondersteunt door middel van het faciliteren van duurzaamheidsadviezen en kennissessies en stimuleert de eigen verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid van de zorgorganisaties. Ook deelt de gemeente haar kennis over duurzame bedrijfsvoering.

Partners

Duurzame zorg is een onderwerp waarin het sociaal domein en duurzaamheid elkaar goed kunnen versterken: een toekomstbestendige zorg. Daarom zijn namens de gemeente zowel wethouder Christa Hendriksen (duurzaamheid) als wethouder Marcel Verweij (sociaal domein) bij het tekenmoment aanwezig.

De partners in deze samenwerkingsovereenkomst zijn: ASVZ, Provincie Utrecht, de gemeente Vijfheerenlanden en Milieuplatform Zorgsector.Terug naar overzicht